Днес Лютви Местан отново се яви сам в съдаОкръжният съд в Кърджали

...
Днес Лютви Местан отново се яви сам в съдаОкръжният съд в Кърджали
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу Местан за катастрофата със загинало дете

Днес Лютви Местан отново се яви самичък в съда

Окръжният съд в Кърджали отсрочи днешното съвещание по делото за тежката злополука през април 2019 година край момчилградското село Загорско, с присъединяване на Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе. Основание за това бе входирана молба от проф. доктор Станимир Карапетков, в която моли за друга дата с обяснението, че поради интензивна работа по експертизата на различен случай от публичен интерес - злополуката на бул. “Черни връх “ в София и други неотложни задължения, няма да може да бъде направена в период поисканата спомагателна правосъдна автотехническа експертиза.

Въпросната експертиза бе поискана на предишно съвещание от отбраната на бащата на починалото бебе - Юсеин Ахмед, който същи е обвинен по делото. По думите на юрист Петра Свиленова, заданието има задачата да се дефинира изходното местонахождение на Лютви Местан при злополуката на кръстовището край Загорско.

Катастрофата край момчилградското село бе през април 2019 година Тогава се сблъскаха два автомобила – единият беше ръководен от Лютви Местан, а другият - от Юсеин Ахмед, возещ четиричленното си семейство. Вследствие на удара леко пострада брачната половинка на Юсеин, по-тежко по-голямото дете в фамилията, а 6-месечното им бебе умря. Двамата водачи бяха привлечени като обвинени.

Днес Лютви Местан отново се яви самичък в съда, откакто на предходното съвещание се отхвърли от двамата си бранители – Менко Менков и Нацко Дойчев. На съвещанието не се явиха движимостите лица, частното обвиняване и отбраната на част от частното обвиняване. Делото бе отсрочено за 6 декември от 10:30 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР